nooi-titel-zwartwit-zonderslogan
bar - spel - crea

Van creatieve workshop tot avonden vol cultuur of spel:
Nooi is in de eerste plaats een plek om verbinding te maken.

Ontdek al onze plannen hieronder en/of via Facebook.

Zelf een workshop organiseren, een muzieksessie houden of een vergadering plannen? Contacteer ons!

vrijdag 16 februari om 20u

boekvoorstelling

Het boek ‘Chloë haakt tops & spencers’ komt binnenkort uit. De auteur stelt het voor tijdens deze feestelijke viering!

donderdag 22 februari om 18u30

glas-in-lood

Tijdens deze workshop dompelt Thomas, de Planttrekker, je graag 4 uur lang onder in de wondere wereld van glas-in-lood. Je maakt jouw eigen glas-creatie, en ondertussen leer je de basis van het snijden en slijpen van glas, solderen en polijsten. Je kan kiezen uit verschillende patronen (± 15cm hoog) en verschillende glassoorten. Zo kan je een kunstwerk maken dat helemaal bij jouw stijl en interieur past. Tijdens deze workshop kan je kiezen uit hele uiteenlopende patronen. Zo zijn er patronen van bladeren, geometrische vormen, en nog veel meer! Iedere deelnemer kiest zijn eigen patroon en maakt zo een uniek glas-in-lood kunstwerk! Bij deze workshop is geen voorkennis vereist. De prijs voor deelname is € 115 euro. Hierin zijn alle materialen en een drankje inbegrepen. Deze workshop is volzet, maar inschrijven op de wachtlijst is nog mogelijk.

woensdag 28 februari om 19u

amigurumi haken

Ontdek hoe je knuffels en speelgoed maakt tijdens deze workshop haken met Chloë! Deze cursus van 3 uren is gericht op mensen die het haken al onder de knie hebben. Je gaat naar huis met je eigen haakstukje, specifieke tips om patronen te lezen en een schat aan inspiratie! Maak kennis met Chloë, een jonge haak-enthousiasteling en finaliste van de Haakster-wedstrijd. Haar ontwerpen zijn verschenen in tijdschriften & boeken. De workshop kost € 55, inclusief materialen en een drankje. Je neemt je eigen haaknaalden mee (2,5, 3 of 3,5).

zondag 3 maart om 15u

gluten-free high tea

Het Bakplan komt naar Nooi om je te verwennen met heerlijke lekkernijen! Geniet van quiches, cupcakes, tartelettes, scones en nog veel meer. Alle hapjes zijn naast glutenvrij ook tarwevrij en koemelkvrij. Vegetarisch is mogelijk, vermeld dit bij je reservatie. Prijs voor de high tea is € 38 pp. Dat is inclusief een aperitiefje en een warme drank. De plaatsen zijn bezet, maar inschrijven op de wachtlijst is nog mogelijk.

donderdag 7 maart van 19u tot 22u

leerbewerken

We gaan samen met Kirsten van Fait d'Or op ontdekkingsreis door de wereld van leer! Eerst krijg je wat boeiende theoretische inzichten, waarna we meteen de praktijk in duiken. Je leert hoe je patronen herkent en uitsnijdt, hoe leer aanvoelt en hoe je het vakkundig uitsnijdt, ponst en vormt. Zo creëer je een prachtige miniatuur handtas. Wat betreft kleuren en stijlen, heb je de vrijheid om te kiezen uit een scala aan soorten en tinten leer. De workshop kost 85 € p.p. Inbegrepen in deze prijs zijn alle materialen, een drankje en snackje, en natuurlijk het eindresultaat, inclusief plantje. Deze workshop is volzet, maar inschrijven op de wachtlijst is nog mogelijk.

woensdag 13 maart & 17 april om 20u

Quizney

Wist jij dat Pocahontas eigenlijk de bijnaam is van Matoaka? Dat Disney dagelijks meer dan 1.200 vuurwerktechnieken gebruikt tijdens de show in het Magic Kingdom-park in Florida? En dat Mickey Mouse debuuteerde in de korte film "Steamboat Willie" in 1928? Verwacht je aan allerlei leuke en toegankelijke vragen tijdens de Disneyquiz van Quizmagie in Nooi! Deze unieke quiz wordt gemaakt en gepresenteerd door Marthe Depessemier. Praktische info: je team bestaat uit 2 tot 4 personen; 1 tablet of smartphone per team nodig; prijs: 8 euro per speler. Deze edities zijn volzet, maar je kunt wel nog inschrijven voor de wachtlijst.

zaterdag 16 maart van 13u tot 18u

Hoekjesmarkt

Nooi organiseert de tweede editie van de Hoekjesmarkt: een gezellig en creatief marktje met tal van unieke producten. Kom neuzen, ontdek leuke kaartjes, ecologische producten, macramé, deco en juwelen, en leer de makers & verzamelaars kennen bij een lekker drankje. De inkom is gratis!

zaterdag 23 en zondag 24 maart

Day of Dungeons

We organiseren mee het grootste Belgische TTRPG festival!

donderdag 11 april om 19u30

terrazzo

Ook zo'n fan van de toog in Nooi? Deze stijl heet terrazzo, en is ook supermooi om decoratie van te maken. Schrijf je daarom in voor deze workshop met Jytte (Glazig Handgemaakt Glaswerk)! Ontdek deze techniek met glas en acrylhars, kies je eigen kleuren en maak schaaltjes of kaarsenhouders. De prijs voor deze workshop is € 75, inclusief alle materialen en een drankje. Wat je maakt, mag je uiteraard mee naar huis nemen.

vrijdag 10 & 16 mei om 19u

african night

Vul je hart en mond met heerlijke geuren en smaken dankzij de kookkunsten van Pieter van Coeur de Boef!. Tijdens deze culinaire avond geniet je van drie gangen met de beste invloeden van de Zuid-Afrikaanse keuken. Nooi schenkt die avond ook aangepaste Afrikaanse drankjes om de ervaring compleet te maken. Menu & prijs verschijnen binnenkort, maar omdat de plaatsen beperkt zijn, kan je nu wel al voorinschrijven.

vrijdag 10 & 16 mei om 19u

dungeons & diest

Maandelijks organiseren we in Nooi een sessie Dungeons & Dragons. Ga op avontuur met andere helden in deze wereldberoemde roleplaying game!

zondag 24 april & 1 mei om 15u

gluten-free high tea

Het Bakplan komt naar Nooi om je te verwennen met heerlijke lekkernijen! Geniet van madeleines, cupcakes, tartelettes, scones en nog veel meer. Alle hapjes zijn naast glutenvrij ook tarwevrij en koemelkvrij. Prijs voor de high tea is € 33 pp. Dat is inclusief een aperitiefje en een warme drank.

woensdag 11 mei & 1 juni om 20u

quizmagie in nooi

Wist jij dat Elvis meer dan 700 songs heeft opgenomen? Dat de eerste bh's werden gedragen vanaf de 15e eeuw? En dat het oudste pretpark ter wereld zich in Denemarken bevindt? Verwacht je aan allerlei leuke en toegankelijke vragen tijdens de quizavond van Quizmagie in Nooi! Deze unieke quiz wordt gemaakt en gepresenteerd door Marthe Depessemier. Praktische info: je team bestaat uit 2 tot 4 personen; 1 tablet / smartphone nodig per team; prijs: 4 euro per speler.

zondag 5 juni om 10u30

brunchgirls

Op 5 juni wordt Nooi gevuld met de heerlijke geur van een zondagochtendbrunch. Meer info volgt!

zondag 5 juni om 10u30

medeproeverij

Na allerlei mededelingen en medeklinkers is het eindelijk tijd voor een medeproeverij! Proef verschillende smaken van deze heerlijke honingdrank en ontdek de rijke geschiedenis van onze Europese mede. In samenwerking met Taranartos! Prijs: 20 € p.p.

zondag 5 juni om 10u30

karaoke

Nooi zet de karaokemachine aan en nodigt je uit om je beste/uniekste zangkunsten tentoon te spreiden. Met een uitgebreide selectie aan nummers en een uitstekende akoestiek is het vooral aan jou en je vrienden om zich keihard muzikaal te amuseren! Toegang & zang is gratis, reserveren is aangeraden.

zondag 5 juni om 10u30

speeddate

Bij een glas en een spel ontmoet je andere mensen die ook op zoek zijn naar een partner. Meld je aan, zodat we zien of we voldoende kandidaten hebben om de speeddate te laten doorgaan. Bovendien nodigen we dan uit op basis van de interesse. We mikken (deze editie) op de leeftijd 24-44 en heterokoppels. Prijs: € 8 (incl. huisaperitief) Schrijf je in voor 23 november!

zondag 5 juni om 10u30

initiatie dungeons & dragons

We merken weer veel interesse van mensen die het wereldberoemde fenomeen Dungeons & Dragons eens willen uitproberen! Daarom organiseert Nooi een nieuw initiatiemoment waar je individueel voor kunt inschrijven. (Kom je liever in groep? Contacteer ons dan om voor jullie apart een datum te zoeken!) Na een kort woordje uitleg leer je D&D spelen door het te doen. ca. 2,5u; € 5 om deel te nemen; vanaf 15 jaar; plaatsen beperkt.Prijs: € 8 (incl. huisaperitief) Schrijf je in voor 23 november!